Espectacle exclusiu per a socis: “De quan tot filava quan filava”

El proper 23 de desembre a les 18h, cia. Sargantana farà una mostra exclusiva pels socis de La Vilella de l’espectacle De quan tot filava quan filava, nascut del treball fet a La Cuina, el laboratori de recerca de la companyia.

De quan tot filava quan filava no és un projecte plantejat com a obra, és una trobada amb vosaltres al voltant d’una dramatúrgia sorgida d’un procés de recerca. És la punta de l’iceberg de mesos d’investigació, un conjunt d’escenes que volen apropar-vos el món en el qual ens hem endinsat: les dones a les colònies tèxtils.

  

 

 

 

 

 

 

Les colònies tèxtils van ser una estructura social molt important al nostre país fins a finals del segle passat, que van marcar el compàs de la nostra societat, la van redibuixar i encara avui en podem intuïr els seus efectes. Una estructura que oferia seguretat a canvi de renunciar a certes llibertats. De fet, és aquesta “seguretat sense llibertat” el que ens va portar a escollir les colònies com a material de recerca, ja que en aquest sentit hi trobàvem similituds amb el nostre dia a dia, on se’ns ofereix un mínim de seguretat mentre poc a poc anem perdent llibertats. Però un cop vam començar a investigar les colònies, el que més ens va tocar va ser el paper de les dones. Elles eren el motor d’aquestes indústries, sovint unides al treball infantil, sense que això els suposés la igualtat, i no cal pensar en la superioritat, amb els homes en quant a drets i sous.

 

Per reservar, escriviu a info@lavilella.com
o directament a la programació de la nostra web.