El pas de cia Instabili Vaganti per la La Vilella Teatre

Aquesta temporada hem pogut gaudir de “Desaparecidos #43”, de la companyia italiana Instabili Vaganti, que han fet residència artística a La Vilella i han presentat durant quatre dies al seu espectacle.

Instabili Vaganti ja havia estat el 2015 a La Vilella amb el seu espectacle “Made in Ilva”, i va tenir una gran acollida per part del públic. La companyia, formada per Ana Dora Dorno i Nicola Pianzola, està actualment fent un tour mundial amb els seus espectacles.

“Desaparecidos #43” vol donar veu al dramàtic esdeveniment dels 43 estudiants desapareguts el 26 de setembre de 2014 a Ayotzinapa, Mèxic. Voleu saber què n’han dit?

Oriol Osan (Núvol)En poc menys d’una hora, Instabili Vaganti són capaços de traslladar-nos des de l’angoixa, l’asfíxia i la tortura, fins a l’emoció i la ràbia. Però el més trist de tot, com ells s’encarreguen de recordar, és que la història es repeteix, i es repeteix, i es repeteix… “Quisieron enterrarnos, pero no sabían que éramos semillas”

Neus Mònico (Teatre Barcelona)Des d’un bon principi se’m va fer un nus a l’estómac; vaig sentir una sensació estranya només d’entrar a la sala i veure els retrats dels 43 joves desapareguts […] se’m va posar en més d’una ocasió la pell de gallina, vaig plorar […] davant el dolor indescriptible d’una mare que no sap on és el seu fill; em vaig emocionar al escoltar el nom de cadascun dels nois desapareguts; em vaig emocionar quan Nicola Pianzola em va entregar una flor i em va estrènyer la mà… Tot i la seva duresa és un espectacle realment extraordinari.

Miquel Gascón i Imma Barba (Voltar i Voltar): Una obra que exalta la llibertat d’opinió, d’expressió, de pensament, llibertats retallades arreu del món i, cada cop més, a casa nostra. Una proposta artística que vol demostrar que la globalització i les xarxes socials han de servir també per sensibilitzar l’opinió publica, per obligar a mirar allò que no volem veure, per forçar la investigació dels delictes, per reclamar justícia.