CURSOS REGULARS

Entrenament Actoral


Sessions tots els dimecres de 16h a 19h a La Vilella Teatre, Barcelona.
El treball està dirigit a un grup reduït de fins a 12 persones.
Curs impartit per: Jordi Pérez i Soldevila


 El professor

Jordi Pérez és el fundador de cia. Sargantana i director artístic de La Vilella. Des dels seus inicis com actor ha participat en nombroses obres de teatre, sèries de televisió i cinema, com “Barcelona nit d’hivern", “Cites" o “Félix", entre d’altres. Com a director ha dirigit nombroses produccions amb cia. Sargantana i amb altres companyies a Barcelona, Catalunya i França, guanyant el premi a millor director l’any 2015 al Festival Internacional de Teatre de Sidi Kacem (Marroc).
Com a autor, fins al moment ha escrit 20 peces teatrals, entre les quals «no country for old myth» i «Stan&Owsky» han estat publicades l’any 2013. També ha composat bandes sonores de diferents peces teatrals i ha traduït textos teatrals en català i francès.
Des del 2009, dirigeix «La Cuina», el grup de recerca teatral de cia. Sargantana on desenvolupa el sistema «iam» (impulse-action motion system) i dirigeix sessions de treball «living through action» a Catalunya, França i Marroc.

A qui està dirigit

Està dirigit a actors creadors amb experiència que busquen millorar les seves capacitats tant com a creador com a nivell de tècnica d’actuació, ja sigui per a teatre, cinema o TV.

No és un grup d’iniciació, sinó un grup de formació per a actors i actrius amb experiència.

LES SESSIONS

Aquestes sessions de formació estan pensades per satisfer les necessitats de tots els participants.

Cada sessió de 3 hores es divideix en tres blocs:

Primera part: entrenament de capacitats personals, tant físiques com vocals, així com concentració, atenció o relaxació.
Aquest primer bloc combina exercicis de diferents disciplines, com ara arts marcials, dansa, acrobàcia o cant, entre d’altres.
Segona part: sistema d’interpretació iam (moviment a través de l’impuls-acció). En aquesta part es donen eines concretes que es poden aplicar directament en la preparació d’una escena, disposades a millorar els aspectes que cada participant necessiti.
Tercera part: creació d’una proposta site-specific a mostrar públicament el dia 14 de desembre a La Vilella. En aquesta part s’aplicarà el sistema de treball iam i s’utilitzaran eines dramatúrgiques per a fer una creació que escull com a eix temàtic “la violació".

El treball reduït en grup de 12 membres permet al coach centrar el treball en els casos específics de cada participant a les sessions, afavorint el progrés de tots els participants.

APLICAR

Per aplicar, envieu un correu electrònic amb un CV a produccio@ciasargantana.cat. Els actors seleccionats seran convidats a una entrevista personal per conèixer les necessitats i els requisits del candidat.