L’estudi és la part del projecte destinada a compartir els coneixements amb altres professionals a través de cursos regulars i intensius. Des de 2009, actors de diferents països (Espanya, França, Itàlia, Argentina, Brasil, Colòmbia, Xile i Mèxic) han treballat a l’iam Studio per formar part del nostre entrenament regular i/o per participar als nostres workshops.

La base del treball i les disciplines que s’imparteixen a l’estudi emanen de la recerca i el sistema d’entrenament i creació de cia. Sargantana. El sistema es defineix com a moviment a través de l’impuls-acció (iam system) i està format per una sèrie d’exercicis i procediments en constant evolució que parteixen del sistema d’accions físiques, i combina idees de PNL o física quàntica, entre d’altres amb l’objectiu d’oferir una forma sana i útil de viure la professió.

Decàleg

Tot el treball està emmarcat sota les idees de treball del nostre decàleg.

  1. Un actor ha de tenir compromís.
  2. Necessita coratge i honestedat durant tots els estadis del seu treball.
  3. Ha de treballar la imaginació, estimulant-la i entrenant-la a diari.
  4. El coneixement obre les portes a la imaginació i en fixa els límits i les regles de joc d’acord a cada procés de treball.
  5. Necessita un cos i un esperit preparats i oberts a les possibilitats de la imaginació. Un cos i un esperit que no es converteixin en obstacle sinó en vehicle.
  6. El treball de l’actor es situa en el seu moment vital concret, i ha de servir-li per avançar en l’autoconeixement i pel coneixement del que l’envolta. En escena, aquest coneixement li ha de permetre transcendir, convertint-se en canal físic del públic amb ell mateix a través del fet teatral.
  7. L’objectiu final d’un actor és ser un canal físic, encarnar allò que cada creació requereixi. Si es tracta d’un treball realista, per exemple, caldrà crear una mostra de comportament humà donant-li vida física, psicològica, emocional i verbal.
  8. El coneixement profund prové de les entranyes. La vida no es pot transmetre a través de cap altra forma.
  9. Els impulsos, els instints i la gestió d’aquests conformen la vida. Un actor no pot fer més que viure a través de l’acció.
  10. El món canvia, i el teatre amb o davant d’ell. El públic canvia. Hi ha imatges universals, però hi ha percepcions i valors fortament lligats a les cultures. Només a través d’aquestes imatges i percepcions culturals podem arribar als valors universals.
Els nostres convidats

A més dels nostres workshops, l’iam Studio ha convidat a diversos artistes i investigadors de les arts escèniques per oferir els seus propis workshops i mostrar-nos quina és la seva línia de treball.

Des de 2011, hem acollit a artistes com:

Jean-Louis Roqueplan
Workcenter de Gerzy Grotowski i Thomas Richards
Gey Pin Ang
Tebby Ramasike
Roger Ribó