“La cuina” és l’espai de recerca de la companyia de teatre cia. Sargantana, on la companyia es centra en dos camps principals: la preparació de l’actor-creador i el diàleg amb el públic.

La preparació de l’actor-creador es basa en la vida escènica a través de l’impuls-acció, en aportar i desenvolupar entrenament i eines que impulsin i sostinguin a l’actor i la seva creativitat. Des de l’origen, l’any 2009, el grup ha anat elaborant exercicis, eines i documents teòrics en constant evolució.

“La cuina” aporta un espai on poder anar més enllà en el propi discurs, on investigar aquells aspectes que ens permetin un millor apropament al públic a través del treball conjunt.

Actualment la recerca en aquest sentit parteix de l’ús de les idees de la física quàntica (quantum, multivers, observador, energia-matèria) aplicades a la relació amb l’espectador, i introdueix l’experimentació en l’ús de noves tecnologies com a vehicle i en l’ús de música tradicional en noves dramatúrgies.

L’origen

Des del treball professional de la companyia va sorgir la necessitat de treballar per desenvolupar un llenguatge comú que ens permetés donar vida als muntatges trencant les barreres amb les que ens trobàvem a l’hora d’afrontar nous textos.

D’aquí­ sorgeix “La cuina”, amb un clar fons pràctic i de servei als projectes professionals.

Des de l’any 2009 hem anat evolucionant i treballant amb un sistema cada vegada més sòlid i més capaç d’aportar solucions pràctiques als actors.

Actualment seguim desenvolupant noves eines, algunes que no hem deixat de fer créixer des dels inicis, i d’altres que hem anat creant a mesura que trobàvem noves dificultats. Des de l’inici, hem anat proposant preguntes i espais de recerca als actors participants i cadascun d’ells, a través de la seva experiència i sensibilitat, ha ajudat a crear i transformar la forma de treball del grup.

Els membres de “La cuina”

Actualment l’equip està format per 5 membres, amb una forta dedicació al projecte. El grup està dirigit per Jordi Pérez i Soldevila.

Membres: Alba Rosa, Àlex Galimany, Carles Garcia-Llidó, Gemma Sastre i Jordi Pérez.

La temporada 2015-16, es realitza una col·laboració amb el grup GRECS (Grup d’Estudis de Cultura i Societat) de la UOC, amb l’objectiu d’anar més enllà en la branca del diàleg amb el públic, obrint el grup a nous temes de treball, a una major profunditat cientí­fica en la documentació dels temes i en l’anàlisi de la relació públic-creador.

Sessions obertes

El grup ofereix sessions regulars i intensius trimestrals de forma constant. Habitualment les sessions es realitzen al seu espai de treball iam studio.

A banda d’aquestes sessions, el grup també ofereix sessions de treball en altres països.

Podeu trobar més informació al web de la companyia.